БРТК

Бургаска Регионална Туристическа Камара


Българска 3D турист. платформа с номинация на ООН в категория "Култура и Туризъм"


Тази година 3D туристическа платформа IWALK.BG e номинирана от „World summit awards“ и е представител на България в категорията “Култура и туризъм“. WSA се провежда всяка година и претендентите за наградите се избират между 391 държави. Световните награда (WSA) е глобална инициатива на ООН по информационното общество (WSIS). World summit awards е единственото дигитално събитие в света, което подпомога нарастващото дигитално развитие в обществото.

IWALK.BG е първата в света 3D туристическа карта/гид, базирана изцяло онлайн и даваща възможност туристическият бранш да се развива в дигиталната среда. Иновационната технология на IWALK.BG дава възможност архитектурни и исторически обекти да бъдат възстановени и да бъдат видяни в реална среда.

 

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=zUZUx07wRT4

Платформа: IWALK.BG

Повече за проекта може да научите от презентацията: https://drive.google.com/file/d/0B7HT1TZr5dizenhWQi1YMTc2WkU/view?usp=sharing

 

 Видео демо на 3D църква :https://www.youtube.com/watch?v=H92oAQj9VJw&t=9s

 

Успешно екипът на IWALK.BG реализираха проекти с туристическа насоченост, като : мобилни приложения, туристически уеб сайтове, многоезични гидове за музеи, галерии и тн., 3D възстановки на вече разрушени обекти, Виртуални разходки и възстановки, Добавена реалност и Холограмни инсталации.

 

Можете да следите последни дигитални иновации в туризма в социалните мрежи на:https://www.facebook.com/iwalk.bg/

Инфо за целия проект – www.project.iwalk.bg