БРТК

Бургаска Регионална Туристическа Камара


Опазване на Земята и живота на нея


Много съвременни известни математици, физици и учени, чиято сфера на дейност са точните науки в резултат на техни изчисления заявяват, че структурата на елементите, от които е изграден материалния свят, в който живеем е променена и Земята стремглаво върви към своя заник.

Настъпило е вече времето, в което е необходимо преструктуриране на приоритетите на живота на планетата Земя с цел: „Опазване на Земята и живота на нея“.

Прекомерното използване на пестициди, почистващи препарати и химически средства за увеличаване на добива на зърнени култури на декар в последните 40 – 50 години доведе до масово застрашаване от изчезване на видове – морски и земни, които са от неотменна част от жизнения цикъл на живота на Земята.

МРРБ в партньорство с ЕС е започнала активна работа, чиято цел е да допринесе за живота и здравето на човека и опазването на околната среда.

В „Деня на алтернативната градска мобилност“, който ще се проведе на 14.11.2017 г. от 11:00 часа в гр. Бургас, „Флора“, Морската градина в Бургас ще бъдат демонстрирани различни възможности за алтернативно предвиждане в града, градска мобилност и викторини по темата с много награди: велосипеди, ролери, скейтборди, тротинетки и др.

Акцент в събитието, което ще бъде открито от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, ще е темата за алтернативната градска мобилност. Участие в него ще вземат кметът на Бургас Димитър Николов и заместник-областният управител проф. Севдалина Турманова.